nieuws

Familie vermiste Sevdiye doet oproep

ROTTERDAM - De familie van Sevdiye Er uit Rotterdam, die sinds zondagnacht wordt vermist, roept het 19-jarige meisje op om iets van zich te laten horen. "Laat ons alsjeblieft weten dat het goed met je gaat."
Sevdiye Er verdween in de nacht van zondag op maandag. "'s Avonds om half elf hebben we nog even zitten kletsen", zegt haar zus Nazan. "Daarna is ze naar haar kamer gegaan. Toen mijn vader 's ochtends om half zes naar zijn werk ging, kon hij de autosleutels niet vinden. Toen we daarnaar op zoek gingen, zagen we dat Sevdiye niet in haar bed lag. En het raam van haar slaapkamer stond open."
Sindsdien ontbreekt elk spoor van het meisje, dat een opleiding tot verpleegkundige volgt. Haar familie heeft geen idee waarom ze is weggegaan. "Ze had wat problemen gehad op school, maar die waren al opgelost", zegt haar zus. "En weglopen vanwege een jongen, dat is niets voor Sevdiye. We komen uit een modern Turks gezin en zijn heel vrij opgevoed."

'Niets voor haar'

Nazan vermoedt dat Sevdiye is weggegaan met de intentie om terug te komen. "Misschien vroeg iemand haar om hulp. Of zat ze ergens mee en wilde ze een eindje gaan rijden. Maar wat er is gebeurd waardoor ze niet terug is gekomen, dat weten we niet."
Volgens haar familie is het niets voor Sevdiye om weg te gaan en niets van zich te laten horen. "Maar mocht het zo zijn dat ze zich ergens schuilhoudt, dan willen we dat ze weet dat we niet boos op haar zijn. Dat ze niet naar huis hoeft te komen als ze dat niet wil. Maar of ze alsjeblieft wil laten weten dat het goed met haar gaat - een sms, een bericht via Facebook of Twitter. We leven in een hel sinds ze is verdwenen. Voor ons staat het leven sinds zondag stil."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl