nieuws

Horeca Nederland wil keurmerk voor partyorganisatoren

ROTTERDAM - Partyorganisatoren moeten beter worden gecontroleerd. Een speciaal keurmerk kan duidelijk maken welke muziek er wordt gedraaid en wat voor publiek een bepaald feest trekt. Volgens de Rotterdamse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland weten kroegen, discotheken en gemeenten zo beter of een partyorganisator betrouwbaar is.
Aanleiding voor de roep om een keurmerk is het uit de hand gelopen feest Wallenwoensdag op het Stadhuisplein. Bij dit feest braken afgelopen woensdagnacht rellen uit. De Baja Beach Club kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden een waarschuwing van de gemeente Rotterdam.
Organisatoren huren vaak een horecazaak af om bepaalde themafeesten te geven. Maar volgens Horeca Nederland is het een probleem dat de organisatoren niet verantwoordelijk zijn als een feest uit de hand loopt. Dan wordt namelijk naar de zaaleigenaren gekeken.

Waarschuwing

In deze economisch zware tijden is het volgens bestuurslid Jaap Brantenaar aantrekkelijk voor horecaondernemers om met partyorganisatoren zaken te doen. Zo kan op rustige doordeweekse avonden toch geld worden verdiend. Brantenaar waarschuwt dat horeca goed moeten opletten wie de partyorganisator is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl