nieuws

Capelle digitaliseert verkiezingsstrijd

ROTTERDAM - Campagnevoerende partijen hoeven vanaf donderdag niet langer verkiezingsposters te plakken in Capelle aan den IJssel. De gemeente plaatst dan een digitale zuil waarop de partijposters te zien zijn.
Het hightech hulpmiddel komt naast het gemeentehuis te staan. Bijkomend voordeel is dat partijen niet langer heimelijk over elkaars posters heen kunnen plakken. Al neemt de gemeente aan dat de campagneteams 'elkaars poster respecteren'.
Fanatieke posterplakkers hoeven voorlopig niet te vrezen dat de klassieke poster verdwijnt uit het straatbeeld. Op andere plaatsen in de gemeente staan gewoon nog 'ouderwetse' verkiezingsborden. De gemeente kijkt na de verkiezingen of er nog meer traditionele plakborden worden vervangen door een digitale opvolger.

Modernisering

Ook andere gemeenten in Nederland experimenten met nieuwe posterborden. Zo laat Den Haag verkiezingsborden bedrukken, waardoor plakken volgens de gemeente 'overbodig' is geworden.
De gemeente Oosterhout kiest voor een andere aanpak en besteedt het plaatsen van borden uit aan een bedrijf. Zelf plakken is er voor de partijen niet meer bij.
Volgens de gemeente drukt de nieuwe aanpak de kosten. Ook voorkomt het dat partijen elkaar aftroeven door grotere posters te laten drukken dan hun rivalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl