nieuws

Ex-judoka Gravenstijn nieuwe manager R'dam Boxing

Deborah Gravenstijn
Deborah Gravenstijn
ROTTERDAM - De voormalig judoka Deborah Gravenstijn is benoemd tot manager van Rotterdam Boxing. Ze is bij de stichting de opvolger van Conrad Alleblas. De ex-schaatsenrijder legde zijn functie bij Rotterdam Boxing wegens andere werkzaamheden neer, maar blijft wel aan als bestuurslid.
Gravenstijn wordt manager van een stichting, die vier jaar geleden vanuit de Bep van Klaveren Memorial werd opgericht. Rotterdam Boxing streeft ernaar het boksen in de Maasstad te stimuleren.
Het bestuur van Rotterdam Boxing wilde tachtig jaar na het goud van Bep van Klaveren tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 een nieuw Olympisch kampioen uit Rotterdam opleiden. Met ondersteuning van Rotterdam Topsport, de Bep van Klaveren Memorial en sponsor FCL Magazine Agencies werd geïnvesteerd in Olympische deelname van Rotterdamse boksers Nouscka Fontijn, Marichelle de Jong en Stephen Danyo.
Zowel Fontijn, De Jong als Danyo wisten zich niet te kwalificeren voor de Spelen in Londen. Volgens voorzitter van Rotterdam Boxing Ronald Blom is het ontbreken van een Rotterdamse bokser op deze Olympische Spelen echter een extra stimulans om te blijven investeren in talenten.
Voor een nieuwe lichting jonge talenten wordt komend jaar in samenwerking met de Bep van Klaveren Memorial voor het eerst de 'Baby Bep' georganiseerd. Volgens Blom worden hiermee opnieuw jonge boksers klaargestoomd voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.
De Bep van Klaveren Memorial is een herdenking van bokser Bep van Klaveren. De herinnering aan deze bokser wordt levendig gehouden door elke laatste maandag van september de Bep van Klaveren Memorial te houden in het Topsportcentrum naast de Kuip in Rotterdam. De Bep van Klaveren Memorial groeide in achttien jaar niet alleen uit tot grootste boksgala van Nederland, maar met 3000 toeschouwers tevens tot het grootste eendaagse sportevenement van het Topsportcentrum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl