nieuws

Trappistenbier voor de deur van de Laurenskerk

ROTTERDAM - De Laurenskerk in Rotterdam wil een terras aanleggen voor horecadoeleinden op het Grotekerkplein. De eet- en drinkgelegenheid moet zo’n tachtig tot honderd stoelen gaan tellen en zal begin 2013 de deuren openen.De monumentale kerk wacht nog op een monumentenvergunning voor de bouw van het nieuwe terras. Er moet nog wel een extra deur worden gemaakt in de muur van de kerk. De 50.000 euro voor die deur heeft de kerk zo goed als binnen, meldt Frank Migchielsen, de directeur van Stichting Laurenskerk.

Diensten

Migchielsen wil op het terras een trappistenbier gaan schenken. Hij zoekt nog naar een brouwerij om mee samen te werken. De kersverse horeca-ondernemer benadrukt dat de kerk op zondag de oorspronkelijke functie behoudt. Pas na de diensten zullen de deuren van het terras opengaan.
Meer dan een kerk
"De kerk maakt een gesloten indruk. De toegang moet laagdrempelig worden. Als je een terras voor de deur neerzet, zie je al gelijk 'dit is meer dan een kerk'," aldus Frank Migchielsen tegen verslaggever Jelle Gunneweg in het radioprogramma Wakker@Rijnmond.
Migchielsen kondigde al in 2009 aan, dat de Laurenskerk een toeristische trekpleister moest worden in Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl