nieuws

Dode Delfshaven is 17-jarig meisje

ROTTERDAM - Het lichaam dat donderdagavond werd gevonden aan de Horvathweg is van een 17-jarig meisje uit Rotterdam. Uit onderzoek is gebleken dat ze waarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen.
Het meisje verliet rond vijf uur donderdagmiddag op de fiets haar woning in Rotterdam Charlois. Toen ze bij metrostation Marconiplein aankwam, belde ze haar zus. Dat was het laatste wat haar familie van haar heeft vernomen. Rond zeven uur werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de bosjes bij de Horvathweg in Delfshaven.
De politie stelde direct een onderzoek in naar de identiteit van het meisje en zette de omgeving af op zoek naar mogelijke sporen die meer duidelijkheid over de zaak konden geven. Hier werden onder meer speurhonden bij ingezet.
In de loop van de avond meldden familieleden van het meisje zich bij een politiebureau om aangifte te doen van vermissing. Dit bleek na onderzoek de familie te zijn van het slachtoffer. De familie wordt begeleid door familierechercheurs.

Verdachte

Een 43-jarige Rotterdammer is nabij het plaats delict als verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt momenteel verhoord om zijn eventuele betrokkenheid te onderzoeken. De fiets van het meisje is bij metrostation Marconiplein aangetroffen en in beslag genomen. De doodsoorzaak van het meisje zal uit de sectie moeten blijken.

Oranje fiets

De politie wil graag in contact komen met mensen die het slachtoffer donderdag na 17.00 uur hebben gezien. Het meisje fietste op een oranje damesfiets met een blauw spatbord van de “Rabobank”. Ze was gekleed in een korte blauwe broek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg. Ze was licht getint, had half lang donker haar en droeg vermoedelijk ook een witte pet.

De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl