nieuws

Zendmast Hoek van Holland weggehaald

ROTTERDAM - Een ruim dertig meter hoge mast die boven op een van de uitkijktorens in Hoek van Holland stond, is weggehaald. Het KNMI en Rijkswaterstaat maakten sinds de jaren vijftig gebruik van de mast. De laatste vijf jaar was de mast in ongebruik geraakt.
De mast is weggehaald om bovenop de uitkijktoren een mooi dakterras te kunnen aanleggen. "Nu de mast weg is, kunnen we een houten vlonder plaatsen en creëren we een terras van 54m2", zegt exploitant Rob van Holstein van De Zeetoren.
Sommige van de ruimtes van De Zeetoren zijn te huren en in andere delen worden excursies gegeven op het gebied van natuur. Nu er een dakterras kan komen met uitzicht naar Den Haag, Rotterdam en de zee hoopt Van Holstein dat de locatie rendabeler wordt. Eerder ging een café dat in de toren gevestigd was ten onder aan de opbrengsten.
Overigens valt het bezoekers van het duinengebied niet op dat de mast weg is. Pas na aanwijzingen hebben de meeste voorbijgangers door dat de ruim dertig meter hoge mast uit de 'skyline' van Hoek van Holland is verdwenen. Wel zijn de meesten het eens met Van Holstein dat de uitkijktoren er zonder mast fraaier op is geworden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl