nieuws

Leven op Tiengemeten

ROTTERDAM - De pracht en praal van een eiland dat alleen per pont te bereiken is. Bijna geen auto's, schitterende bloemen en prachtige dieren. Tiengemeten, een voormalig landbouweiland in het Haringvliet.
Een zorgboerderij, de herberg, een bezoekerscentrum, wat musea en vakantiehuisjes om te huren tijdens de vakantie. Dat is de skyline van Tiengemeten, maar "het is grappig dat je allemaal gebouwen ziet als je met de pont arriveert", vertelt boswachter Helma Braat. "Dat is alleen de noordkant. De rest is allemaal natuur. Er ligt maar één verharde weg."
Kinderen kunnen zich er opperbest vermaken. Als het jongste grut de Natuurspeeltuin induikt is het voor ouders goed om te weten dat een extra paar kleren geen overbodige luxe is: "Ja, ik heb wel schone kleren bij me. Anders moet je in je blootje naar huis", vertelt één van de kinderen die onder de modder is besmeurd. Kinderen kunnen er zelf ook vlotten bouwen en die in het water testen.
Nog meer schoonheid is te vinden op de Vlietberg. Een vroegere vluchtheuvel voor dieren. Als het water hoog kwam te staan, zochten verschillende dieren hun toevlucht op de berg. "Nu is het een uitkijkpunt", legt Braat uit, "en je ziet er talloze dieren. Meerkoetjes, de zilverreiger, lepelaars."
In Chris Natuurlijk stond het eiland Tiengemeten op zaterdagochtend 11 augustus centraal. Beluister hieronder alle reportages nog eens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl