nieuws

Neptunus treft Kinheim in Holland Series

Honkbal
Honkbal
ROTTERDAM - De honkballers van DOOR Neptunus hebben zaterdag wederom gewonnen van L&D Amsterdam Pirates. Het duel in de play-offs om het landskampioenschap kende een tiende inning en eindigde uiteindelijk in 7-6 voor de Rotterdammers.
Na negen innings honkballen waren beide ploegen in evenwicht. Een tiende inning moest een beslissing brengen in het Rotterdamse Familiestadion. Pirates, dat zich eigenlijk geen nederlaag kon permitteren, wist maarliefst met vier maal een punt te maken. Het duel leek zo goed als gespeeld, maar Neptunus maakte een vijfklapper en de beslissende inning.
Door de 7-6 zege staat Neptunus nog steviger aan kop in de play-offs. Uit acht wedstrijden heeft de ploeg nu veertien punten. De Rotterdammers waren overigens al zeker van de eerste plaats en de Holland Series, waarin wordt uitgemaakt wie zich mag kronen tot landskampioen.
In die Holland Series treft Neptunus Corendon Kinheim. Die ploeg won met 5-0 van Vaessen Pioniers en staat twee punten voor op de Pirates. Dankzij onderling resultaat gaat Kinheim naar de eindstrijd. Zondag is de laatste speeldronde.
Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord was al zeker van de laatste plek in de play-out-poule, maar wist zaterdag toch te winnen van Ado Lakers. In de Beverwaard werd het 3-2. Alle drie de punten werden gemaakt in de derde inning. Zondag treffen beide ploegen elkaar weer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl