Oranje verliest Olympische finale van Duitsland

ROTTERDAM - De Nederlandse hockeyers hebben de finale op de Olympische Spelen in Londen verloren. De ploeg van de Rotterdamse bondscoach Paul van Ass (foto) ging in de eindstrijd met 2-1 onderuit tegen Duitsland. Door de nederlaag verlaat Oranje het toernooi met een zilveren medaille.
In de Riverbank Arena kwam Nederland vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Jan Philipp Rabente. Na de thee kwamen de hockeymannen op gelijke hoogte via een strafcorner van Mink van der Weerden. Vijf minuten voor tijd moest Oranje toch het onderspit delven toen Rabente zijn tweede treffer aantekende.
Nederland, met voormalig Hockey Club Rotterdam spelers Roderick Weusthof en Robbert van der Horst in de gelederen, maakte in de halve finale nog furore. Toen werd gastland Groot-Brittannië met liefst 9-2 verslagen. De hockeydames veroverden vrijdag wel goud.