nieuws

'Vestia weigert rekening te betalen'

Vestia
Vestia
ROTTERDAM - Stichting Huurdersbelang Stadswonen daagt Vestia voor de rechter. De woningcorporatie weigert de kosten van juridisch advies te vergoeden, wat wettelijk wel verplicht is. Het gaat om 5500 euro.
De stichting behartigt de belangen van ruim zevenduizend huurders van Vestia Rotterdam Stadswonen. Die corporatie ontstond in juni 2011 door een fusie van Stadswonen en Vestia. Volgens bestuurslid Martin Peltzer van Huurdersbelang Stadswonen kwam die fusie tot stand op basis van misleidende informatie: “Wij denken dat Vestia toen al financiële problemen had. En er werden beloftes gedaan, zoals honderd extra wooneenheden, die ze niet zijn nagekomen.”
Huurdersbelang besloot uit te zoeken of de fusie kon worden ontbonden. De stichting schakelde een advocaat in om dit te laten uitzoeken. Die liet weten dat ontbinding na zes maanden niet meer mogelijk is. “Het onderzoek was in het belang van onze huurders en volgens de wet moet Vestia dit dus betalen”, aldus Peltzer.
Het bestuur van Vestia heeft tot nu toe geweigerd om de kosten te vergoeden, omdat zo'n onderzoek niet in het belang van de corporatie was. Ook zou de zaak geen kans van slagen hebben gehad, en zouden de huurders voor de kosten moeten opdraaien, aldus Vestia.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl