nieuws

NU Discussie: over Medicijnen en Stemmen met een verstandelijke beperking

STEMBILJET
STEMBILJET
ROTTERDAM - Bent u bereid meer te betalen voor uw medicijnen, om dure medicijnen tegen zeldzame ziekten beschikbaar te houden? En hoe ernstig moet een verstandelijke beperking zijn om niet meer te mogen stemmen?
Twee discussie-onderwerpen vandaag in Rijnmond Nu:
Hans Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam, vindt dat het ontwikkelen van geneesmiddelen voor zeldzame ziekten niet overgelaten moet worden aan de farmaceutische industrie. Hij hekelt de neiging van de farmaceuten dat ze geen medicijnen willen ontwikkelen waar geen geld aan te verdienen is. Denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Pompe.
Wat bent u eigenlijk kwijt aan medicijnen? En zou u bereid zijn om meer te betalen voor medicijnen, ten faveure van iemand met een zeldzame ziekte?
En het moet weer makkelijker worden voor mensen met een verstandelijke beperking om te stemmen. Tot nu toe mocht er altijd een begeleider mee het stemhokje in, maar een nieuwe wet verbiedt dat. Wist u dat mensen met een verstandelijke beperking überhaupt mochten stemmen?
Praat mee met Rijnmond Nu: bel 010 - 436 44 36 of twitter: #rijnmondnu

Rijnmond Nu:

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl