nieuws

‘Jongerenwerkers IJsselmonde zijn onzichtbaar'

ROTTERDAM - Bewoners van IJsselmonde maken zich steeds meer zorgen over het welzijnswerk in hun buurt. Vorige week zeiden ze tegenover RTV Rijnmond dat de wijkgebouwen regelmatig gesloten zijn. Nu maken ze zich zorgen over het ontbreken van jongerenwerkers: "Er is geen toezicht meer op de pleinen.”
De afgelopen vier jaar werd het jongerenwerk in IJsselmonde uitgevoerd door Thuis Op Straat (TOS), maar die partij raakte de aanbesteding kwijt aan PIT010, dat sinds juli verantwoordelijk is voor het meeste buurt- en welzijnswerk in de Rotterdamse deelgemeente. “Maar sinds PIT010 ons werk doet, krijg ik van alle kanten signalen dat er niks meer wordt georganiseerd”, vertelt Said Aharchaou van TOS. “Zelfs als bewoners bellen of mailen, krijgen ze geen gehoor.”
Ellen Ebbenhuis vertelt een soortgelijk verhaal: “Omdat de buurthuizen vaak niet open zijn, gaan jongeren steeds vaker de straat op. Moeders klagen dat hun kind wordt gepest nu er geen toezicht meer is op de pleinen. PIT010 wordt daar voor betaald, maar je ziet ze nergens.”
PIT010 en de deelgemeente IJsselmonde waren niet in staat om commentaar te geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl