nieuws

15-jarige kan maximaal een jaar krijgen

ROTTERDAM - De 15-jarige Rotterdammer die opgepakt is voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 17-jarig meisje, kan bij een veroordeling maximaal een jaar celstraf krijgen. Dat zegt een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De rechter kan hem wel nog een zogeheten pij-maatregel opleggen, ofwel 'plaatsing in een inrichting voor jeugdigen'. Dan krijgt hij maximaal 7 jaar, waarvan het laatste jaar voorwaardelijk.
Rechercheurs pakten de tiener zondagavond op. De familie van het meisje is dezelfde avond op de hoogte gebracht. De recherche sluit verdere aanhoudingen niet uit. De politie Rotterdam doet nog uitgebreid onderzoek naar de zaak en wil om die reden niets inhoudelijks zeggen.
De jongen is niet de eerste verdachte in de zaak. De politie hield eerder ook een 43-jarige man aan. Hij bleek niets met de dood van Sehriban te maken te hebben.
Het lichaam van de Turkse Sehriban werd donderdagavond aangetroffen bij de Horvathweg in Rotterdam. Ze was met messteken om het leven gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl