nieuws

Acht jaar cel in Rotterdamse cold case zaak

Rechtsgebouw_stock02
Rechtsgebouw_stock02
ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft acht jaar cel opgelegd in een Rotterdamse moordzaak uit 1994. Het gaat om de 39-jarige Alberto L. die indertijd een Belgische man doodde in de Karel Doormanstraat.

De moord vond plaats op 28 december 1994. Op de kruising Karel Doormanstraat/Westblaak in het centrum van Rotterdam werd een 42-jarige Belg op straat doodgeschoten. Een man die bij bioscoop Cinerama stond, werd toevallig geraakt door een kogel. Onderzoek leidde destijds niet tot een oplossing van de zaak.
De moordzaak leek lange tijd onopgelost, totdat de 39-jarige Alberto L. zich vorig jaar bij de politie meldde. Hij bekende de moord en wilde opgesloten worden.

Schoon schip

Alberto L. zei in februari tegen de rechter dat hij schoon schip wil maken. Daarnaast vindt hij dat de familie van het slachtoffer recht heeft op het ware verhaal achter de moord.
Justitie had 12 jaar cel geëist. De rechter kwam op een lagere straf uit, onder meer omdat de verdachte is vrijgesproken van het toebrengen van lichamelijk letsel aan de man bij Cinerama. Volgens de rechter was er geen sprake van opzet en ging het eerder om "een ongelukkige samenloop van omstandigheden".
De rechter had in deze zaak nog de vraag opgeworpen of Alberto L. misschien een fantast was, die niets met de moord te maken had. Nader onderzoek door deskundigen heeft de rechter de overtuiging gegeven dat zijn bekentenis ook de waarheid is. Daarbij komt, dat twee getuigen de man hebben aangewezen als de schutter van destijds.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl