nieuws

Van Persie gepasseerd door Van Gaal

ROTTERDAM - Robin van Persie maakt geen deel uit van het elftal waarmee Louis van Gaal zijn rentree maakt als bondscoach van Oranje. De spits van Arsenal en voormalig speler van Feyenoord krijgt niet de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. Nederland speelt woensdagavond tegen België.
Joris Mathijsen vindt zijn naam wel terug in de basisopstelling. De nieuwbakken verdediger van Feyenoord zal samen met Everton-speler John Heitinga het hart van de defensie vormen. Van Gaal heeft geen plaats ingeruimd voor Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. De twee Feyenoorders zullen wel de gehele tweede helft in actie komen.
De aanvoerdersband zal tegenwoordig om de arm van Wesley Sneijder rusten. De middenvelder van Internazionale volgt daarmee Mark van Bommel op als aanvoerder. Dirk Kuyt is benoemd tot de nieuwe vice-aanvoerder van het Nederlands elftal. De oud-captain van Feyenoord krijgt in die rol de voorkeur boven Rafael van der Vaart.
Mathijsen is overigens speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen SC Heerenveen. De Rotterdamse club ontving dinsdag het transfercertificaat en de verklaring van de KNVB. Daardoor kan de 32-jarige speler, die vorige week overkwam van Málaga CF, aanstaande zaterdag zijn debuut maken in het rood-witte tricot.

Opstelling Nederland

Stekelenburg; Van Rhijn, Heitinga, Mathijsen, Willems; De Jong, Sneijder, Van der Vaart; Narsingh, Huntelaar en Robben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl