Martins Indi en De Vrij debuteren met nederlaag

De-Vrij-Indi
ROTTERDAM - De debutanten Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi hebben niet kunnen voorkomen dat het Nederlands elftal een oefennederlaag heeft geleden tegen België: 4-2. De Feyenoord-verdedigers deden één helft mee in Brussel. Martins Indi was betrokken bij beide doelpunten van Oranje.
Bij rust stond de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met 1-0 achter tegen de Belgen. Christian Benteke was trefzeker voor de thuisploeg. In de tweede helft leek Oranje orde op zaken te stellen. Luciano Narshingh zorgde voor de gelijkmaker (1-1), waarna Klaas-Jan Huntelaar - die de voorkeur kreeg boven Robin van Persie - de 1-2 maakte.
In het laatste kwartier ging het helemaal fout voor Nederland. De Belgen, die al de nodige kansen om zeep hadden geholpen, kwamen op gelijke hoogte door een treffer van Dries Mertens, die een fout van Nigel de Jong afstrafte: 2-2.
De 3-2 van Romelu Lukaku volgde twee minuten later, waarna Jan Vertonghen kort daarna zelfs voor 4-2 zorgde.
De kersverse Feyenoorder Joris Mathijsen speelde één helft mee in Brussel. Ex-Spartaan Nick Viergever maakte net als De Vrij en Martins Indi zijn debuut in de tweede helft.