nieuws

Hertog draagt vlag bij Paralympische Spelen

ROTTERDAM - Speerwerper Ronald Hertog is tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen vlaggendrager. De Moordrechter draagt op 29 augustus de Nederlandse vlag bij de opening in het Olympisch Stadion in Londen.
Volgens chef de mission André Cats is Hertog een echte representant van het team en van de paralympische sport anno 2012. De 23-jarige atleet is regerend Europees kampioen, werd derde bij de WK en was vier jaar geleden in Peking al van de partij. 'Een onwijze eer en het zal mij onwijs inspireren', aldus Hertog.
Nederland is met 91 sporters vertegenwoordigd. Er doen 51 vrouwen en 40 mannen mee aan de Paralympics. De gemiddelde leeftijd is lager dan ooit: 29,5 jaar. Ook drie licht verstandelijke sporters doen mee.
Tijdens de vorige Paralympische Spelen in Peking 2008 eindigde de Oranje-equipe als 19e in de medaillespiegel, met 22 plakken: vijf goud, tien zilver en zeven brons. China was in zowel Athene 2004 als voor eigen publiek het meest succesvolle land. In Londen worden 20 sporten beoefend. Er zijn 503 medaille-onderdelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl