nieuws

Voormalig Watt wordt modern Chinees winkelcentrum

ROTTERDAM - De voormalige poptempel Watt aan de Westkruiskade in Rotterdam is verkocht aan Chinese ondernemers die er een Chinees centrum in willen vestigen met restaurants, winkels en een klein hotel. Als alles volgens planning verloopt gaat China Creates volgend jaar rond de zomer open.
Het is de bedoeling dat in China Creates horeca, kunst, cultuur, trendy winkels en een businesshotel onder één dak komen. Het gaat dan niet om het uitdragen van de Chinese cultuur zoals we veel zien met rode lampionnen, maar in een moderne Chinese stijl.
De ondernemersgroep was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie om een dergelijk initiatief te starten. Nadat gekeken was in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, bood de gemeente Rotterdam het pand aan. En men was direct verkocht; midden in het centrum, vlakbij het station en met een park ernaast.
De verbouwing van het pand begint nog dit najaar en de eerste gesprekken met potentiële huurders worden al gevoerd. Het is de bedoeling dat China Creates voor de zomer van volgend jaar opengaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl