nieuws

Havenbedrijf waakt over chauffeurs

ROTTERDAM - Honderden vrachtwagenchauffeurs kunnen binnenkort veilig overnachten in de Waalhaven en de Botlek. Drie nieuwe, bewaakte parkeerterreinen moeten ladingdiefstal in de regio een halt toeroepen.
Hekken, toegangscontroles en extra verlichting moeten garanderen dat chauffeurs in Rotterdam rustig kunnen slapen. Het Havenbedrijf trok de portefeuille voor de bewaakte truckparken.
Ladingdiefstal is het bedrijf een doorn in het oog: jaarlijks kost het de logistieke sector honderden miljoenen euro's. Het Havenbedrijf investeerde daarom zo'n 4 miljoen euro in de bewaakte parkeerterreinen. Daar is plaats voor 268 trucks.

Plaza

Chauffeurs kunnen bovendien uitkijken naar een nog groter parkeerterrein op de Maasvlakte Twee. Deze 'Maasvlakte Plaza' beschikt over eettentjes en medische voorzieningen. Het terrein heeft 500 parkeerplaatsen en opent in 2014 de poorten.
Dat de vraag naar bewaakte parkeerplaatsen groot is, blijkt wel uit de officiële cijfers over ladingdiefstal. Chauffeurs en transportbedrijven deden vorig jaar honderden keren aangifte van dergelijke 'transportcriminaliteit'.
Vooral in het zuiden van het land slaan dieven vaak toe. Vrachtwagenchauffeurs doen er vooral in Venlo, Eindhoven en Roermond goed aan 's nachts uit te kijken.
Chauffeurs die overnachten in Rotterdam lopen minder risico, al zijn de drie nieuwe parkeerterreinen zijn nog niet helemaal afgebouwd. Zo werkt de kentekenherkenning nog niet. De officiële opening is op 14 september.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl