Feyenoord wint nipt bij Heracles Almelo

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Heracles Almelo met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman maakte het zichzelf in de tweede helft nog wel onnodig moeilijk na een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust. Door de zege heeft Feyenoord zeven punten uit drie wedstrijden.
De bezoekers begonnen voortvarend aan het duel in Almelo. Rechtsback Daryl Janmaat maakte in de vierde minuut de openingstreffer na een goede combinatie met Ruben Schaken: 0-1. Even later werd een inzet van Schaken van de lijn gehaald, maar was er al gefloten omdat Lex Immers buitenspel stond.
In de tiende minuut werd de bedrijvige Schaken onderuit getrokken door verdediger Ben Rienstra, maar scheidsrechter Pieter Vink liet doorspelen. Feyenoord leunde daarna achterover en bleef eenvoudig overeind tegen de matige thuisploeg. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in de eerste helft niet één keer gevaarlijk voor het doel van keeper Erwin Mulder.
Na een klein half uur vond Schaken doelman Remko Pasveer op zijn weg na een goede pass van Terence Kongolo. Even later had de sluitpost ook een antwoord op een pegel van afstand van doelpuntenmaker Janmaat. Kort voor rust verdubbelden de Rotterdammers de score alsnog. Na een goede actie van opnieuw Schaken tikte Immers van dichtbij binnen: 0-2. Een minuut later kreeg Feyenoord een penalty, toen Sekou Cissé onderuit werd gehaald door Pasveer. De Ivoriaan nam de strafschop zelf, maar raakte de lat.
Vlak na rust kwam de thuisclub vanuit het niets terug in het duel, toen ex-Spartaan Lerin Duarte een vrije trap laag achter de kansloze Mulder schoot: 1-2. Heracles Almelo kreeg daarmee de gewenste start en zonder goed te spelen werd het duel wel weer (onnodig) spannend. Immers kreeg de kans om de marge weer naar twee te brengen na een klein uur spelen, maar de middenvelder kon niet profiteren van geklungel van Pasveer.
Halverwege de tweede helft kreeg Samuel Armenteros een grote kans na een fout van Bruno Martins Indi, maar geschrokken van de kans schoot hij naast. Op een schot van Thomas Bruns had Mulder eenvoudig een antwoord. Tien minuten voor tijd redde de keeper prachtig op een kopbal van Duarte. In de spannende slotfase kreeg Feyenoord twee dotten van kansen, maar de invallers Guyon Fernandez en Harmeet Singh faalden in de afwerking.
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Koenders (37. Bruns), Rienstra, Davidson, Paljic (46. Te Wierik), Quansah, Overtoom, Duarte, Pedro, Armenteros, Everton.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, Martins Indi, Kongolo, Nelom, Leerdam, Clasie, Immers, Vormer (79. Singh), Schaken (67. Fernandez) en Cissé.
Scoreverloop: 4. Janmaat 0-1, 43. Immers 0-2, 52. Duarte 1-2.