nieuws

Sluiting speeltuinen dreigt door bezuinigingen

ROTTERDAM - Het gaat niet goed met de Rotterdamse speeltuinen. Veel betaalde krachten dreigen wegbezuinigd te worden. Dat zou tot een leegloop van de speeltuinen kunnen leiden.
In Rotterdam zijn in totaal 62 speeltuinen, die onder het beheer van Buurt- en Speeltuinwerk vallen. Sjors Broeseliske hoopt de gemeente ervan te kunnen overtuigen dat speeltuinen noodzakelijk zijn voor de opgroeiende jeugd.
Broeseliske zegt dat hij bang is dat er steeds minder kinderen naar de speeltuinen komen: "Vrijwilligers kunnen ook helpen, maar het is van belang dat alles door kan blijven gaan en dat kan alleen maar als er ook genoeg vaste krachten in dienst zijn." In totaal werken er 150 mensen, waarvan 120 in de speeltuinen. Zo'n 80 mensen daarvan dreigen hun baan kwijt te raken.
Als de bezuinigingen doorgaan zullen de speeltuinen niet meer continue open zijn: "Kinderen hebben impulsgedrag. Zodra ze naar de speeltuin willen, gaan ze. Dat kan straks niet meer", zegt Broeseliske. Hij is bang dat kinderen dan ook niet meer komen als de speeltuin nog wel open is.
Het idee is om de gemeente te overtuigen. Deze week wil Buurt- en Speeltuinwerk een plan in leveren. Ook laat de beheerder van de speeltuinen op verschillende plekken zijn stem horen. De ondernemingsraad gaat in debat met de Rotterdamse politiek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl