nieuws

Feyenoord in juridisch gevecht om Soccer Schools

ROTTERDAM - Feyenoord spant op korte termijn een rechtszaak aan tegen Players Club. Het bedrijf van Curtis Martels was tot voor kort organisator van Feyenoord Soccer Schools. Over de hoogte van het bedrag doet de Rotterdamse club geen uitspraken. Martels wil op zijn beurt 350.000 van Feyenoord zien. Het contract tussen beide partijen werd twee weken geleden door Feyenoord verbroken.

Feyenoord verwijt Martels onder meer dat hij nog een bedrag aan de Rotterdammers is verschuldigd voor het geven van voetbalclinics onder de naam Feyenoord Soccer Schools. Om dat te mogen doen betaalt de zakenman naar eigen zeggen ongeveer een ton per jaar. Curtis Martels: "Daar staat nog ongeveer 55.000 euro van open. Dat betaal ik niet omdat een deel van dat bedrag bestaat uit het verplicht inhuren van Feyenoord-werknemer Ben Wijnstekers door mijn bedrijf. De oud-speler van de club heeft tijdens de clinics tegenover deelnemers steevast kritiek geleverd over de manier waarop de clinics zijn georganiseerd. Er is dus een onwerkbare situatie ontstaan."
Martels komt volgens Feyenoord ook de vooraf gemaakte afspraken over kwaliteitseisen structureel niet na. Martels: "Bij een voetbalkamp in Barcelona hebben kinderen inderdaad moeten wachten, omdat de busjes niet op tijd naar het trainingsveld reden. Dat was mijn fout maar dat is naar hun tevredenheid financieel gecompenseerd. Als Feyenoord vervolgens achter mijn rug om met die mensen in gesprek gaat over een hogere compensatie, is dat voor mij onacceptabel."
Martels gaat in de tegenaanval. Hij eist 350.000 euro van Feyenoord omdat de club het contract voortijdig heeft verbroken. Volgens Martels levert dat zijn bedrijf financiële schade en imagoschade op. Feyenoord wil pas tijdens de rechtszaak inhoudelijk dieper op de materie ingaan. De club heeft al wel beslag laten leggen op de administratie van Martels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl