nieuws

Van Bijsterveldt op bezoek bij Dordtse Mariaschool

ROTTERDAM - Demissionair minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was maandag te gast op de Mariaschool in Dordrecht. Bij de opening van het nieuwe schooljaar kreeg de CDA-minister een kijkje in de keuken van de basisschool.
Van Bijsterveldt kreeg onder meer te zien hoe Dordrecht omgaat met 'ouderbetrokkenheid'. Ze zag hoe de Mariaschool ouders stimuleert betrokken te zijn bij hun kinderen. In het gebouw van de Mariaschool was een kleine informatiemarkt georganiseerd.
Van Bijsterveldt startte vorig jaar een landelijke campagne om meer betrokkenheid van ouders te krijgen bij hun schoolgaande kinderen. Een van de steden die flink meewerkt aan dat project is Dordrecht. "En daarom komt de minister vandaag hier bij ons kijken hoe wij dat aanpakken", zo stelt wethouder Van de Burgt.
Volgens de directeur van de Mariaschool is hun aanpak een succes. "Zorg ervoor dat de ouders zich op het gemak voelen, dan tonen ze vaak al een hoop betrokkenheid." Minister Van Bijsterveldt vult haar aan: "Zeker in een tijd waarin vaak beide ouders moeten werken moet er meer aandacht komen voor de betrokkenheid van die ouders. Het is gewoon erg belangrijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl