nieuws

Imeldaschool verrast door plannen PvdA

imeldaschool
imeldaschool
ROTTERDAM - De Rotterdamse Imeldaschool weet niets van de plannen die de Partij van de Arbeid heeft om de school te adopteren. De school denkt er niet over om zich te binden aan één specifieke politieke partij.
De school liet dit dinsdagochtend in een eerste reactie weten. Directeur Aziem Jarmohamed vernam uit de media dat er plannen zijn met zijn school. De PvdA in Rotterdam wil scholen adopteren om daar gedurende twee jaar regelmatig activiteiten of gastlessen te verzorgen.
Het maakt Jarmohamed niet uit welke politieke partij geïnteresseerd is in zijn school. Hij wil aan geen enkele partij gelieerd worden. "Of het nou het CDA is of de PvdA, dat maakt niet uit". De school staat open voor alle politieke partijen en wil geen onderscheid maken door een alliantie aan te gaan met één specifieke partij.
Leefbaar Rotterdam vindt dit plan te gek voor woorden. De partij zegt dat de activiteiten op scholen door de gemeenteraad geregeld moeten worden.
Ook de PVV heeft met verbazing kennis genomen van de adoptieplannen van de PvdA. Het geven van gastlessen door politici van verschillende partijen is heel nuttig voor zowel de leerlingen als de politici. Maar dat is principieel anders dan het adopteren van een school, vindt de partij. “Schoenmaker blijf bij je leest” is dan ook het advies van de PVV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl