nieuws

Extra miljoenen voor opknappen tankterminal Odfjell

Tankoverslag Odfjell
Tankoverslag Odfjell
ROTTERDAM - De aandeelhouders van tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek hebben een extra financiering goedgekeurd voor een herstelplan van de terminal. Een maand geleden legde het bedrijf onder grote druk van de inspectiediensten de werkzaamheden stil.
Volgens een woordvoerder van Odfjell gaat het om enkele miljoenen euro's. Een concreet bedrag wordt niet genoemd. De nieuwe financiering stelt het bedrijf in staat een lange termijn herstelplan op te stellen voor de toekomst. Ook moet het geld voldoende zijn om aan allerlei verplichtingen te voldoen. Het bedrijf laat weten de terminal niet alleen aan te passen aan de huidige regelgeving, maar ook aan toekomstige strengere regels.
Afgelopen vrijdag maakte milieudienst DCMR bekend dat 19 opslagtanks weer in gebruik mogen worden genomen. Van deze tanks zijn de koel- en blusmiddelen getest en in orde bevonden. Inmiddels staan er 189 tanks leeg op last van de DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Pas als tanks weer in orde zijn, mogen deze weer in gebruik worden genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl