Sparta stelt ook bij FC Emmen teleur

ROTTERDAM - Sparta is in de uitwedstrijd bij FC Emmen niet verder gekomen dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Vorige week bleef de ploeg van trainer Michel Vonk op het Kasteel ook al steken op een gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn (1-1).
De eerste helft in Emmen was niet hoogstaand. Jens van Son kreeg na dik tien minuten een eerste kopkans, maar de volgende mogelijkheid kwam pas na een half uur spelen. Aanvaller Sandro Calabro mikte in de rebound over het doel na een schot van Quenten Martinus.
In de slotfase werd FC Emmen zowaar gevaarlijk. De eerste waarschuwing kwam van de voet van Kay Velda, die keeper Nico Pellatz niet kon verontrusten. Even later had de sluitpost een antwoord op een inzet van Alexander Bannink.
Na rust was de eerste kans voor FC Emmen. Pellatz moest handelend optreden op een inzet van Eldridge Rojer. Bannink kon de keeper ook niet verschalken. Aan de andere kant raakte Ilias Bel Hassani vanuit het niets de lat.
In de slotminuut kwam Sparta nog een keer goed weg en wist ook Mario Bilate het net niet meer te vinden.