nieuws

Knooppunt Vaanplein uren vast door verkeersravages

ROTTERDAM - De A15 richting Europoort bij het Vaanplein is tot drie uur zaterdagmiddag dichtgeweest, vanwege een ernstig ongeluk. Het ongeluk gebeurde rond half tien 's ochtends bij Barendrecht in de richting van de Europoort vlak voor het Vaanplein. De weg is inmiddels vrij.

Bij het Vaanplein botsten twee vrachtwagens op elkaar. Dat gebeurde bij de oprit waar het verkeer van het Zuidplein de A15 opkomt. De chauffeur van een van de vrachtwagens zat bekneld en is gewond geraakt. Over de toestand van de andere chauffeur is nog niets bekend.
De politie meldt dat er in de vrachtwagens geen gevaarlijke stoffen zaten. De ene vrachtwagen vervoerde levensmiddelen; de andere was leeg.
Tweede ongeval
Kort na het ongeluk met de vrachtwagens was er nóg een ongeluk op de A15. Een brandweerwagen botste op een voertuig van Rijkswaterstaat. Een weginspecteur raakte daarbij gewond.
De inspecteur was bezig met een wegafsluiting op te zetten toen het brandweervoertuig zijn auto schepte. Beide voertuigen waren onderweg naar het ongeval met de vrachtwagens verderop.
De weginspecteur werd door de brandweer en de ambulancedienst uit zijn voertuig gehaald. Hij is gestabiliseerd op een wervelplank en afgevoerd naar het ziekenhuis. In de brandweerauto raakte niemand gewond. Wel is de schade aan beide voertuigen aanzienlijk.
Foto: Rémon Duivenstein MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl