nieuws

Feest in Kralingen: Botanische Tuin honderd jaar open

botanischetuin
botanischetuin
ROTTERDAM - De Botanische Tuin van Kralingen bestaat zondag honderd jaar. Reden voor een feestje, vinden de leden van de Stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen. Zij vieren het jubileum met de publicatie van een onderzoek naar de mysterieuze oorsprong van de tuin.
De wortels van de tuin gaan terug tot 1912, toen de eerste schop de grond in ging aan de noordzijde van het Libanon Lyceum. Bestuurslid Lou de Boer nam de hele geschiedenis van de tuin onder de loep en schreef daarover het boek 'De Stieftuin'. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam neemt zondag het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

Subsidie

Het jubileum is voor de vrijwilligers extra feestelijk omdat het voortbestaan van de tuin de afgelopen jaren allesbehalve vanzelfsprekend was. De subsidie voor het project liep de laatste tien jaar steeds verder terug. De bezuinigingen dwongen de stichting steeds verder te snoeien in hun begroting.
Dat de botanische tuin aan de Cederstraat nog steeds open is, mag dan ook een prestatie worden genoemd. Het lukte de stichting de afgelopen jaren om bezoekers naar de tuin te lokken met opvallende activiteiten, zoals stiltemeditatie.
Foto: Google

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl