Koeman: 'Blom durft geen beslissing te nemen'

ROTTERDAM - Feyenoord-trainer Ronald Koeman was na afloop teleurgesteld over de onnodige nederlaag bij Vitesse (1-0). Ook was de oefenmeester niet blij met het optreden van scheidsrechter Kevin Blom. 'We hadden twee penalty's moeten krijgen. Het is altijd makkelijk om op de middenlijn wel te fluiten. Blom durfde geen beslissing te nemen.'
Koeman over de wedstrijd: 'Vooral in de tweede helft waren we veruit de betere ploeg, kregen we de beste kansen, maar maakten wij die niet af. Het was daardoor een echte 0-0 wedstrijd, dan is het extra pijnlijk als je alsnog verliest. Verdedigend stond het bij ons eigenlijk goed, die 1-0 viel ook niet uit een uitgespeelde kans.'
Vooral Lex Immers liet na rust twee kansen onbenut. 'Het rendement is niet optimaal, maar Lex is er wel steeds. Hij gaat er echt wel meer maken, maar ik kan niet ontkennen dat we teveel kansen nodig hebben om te scoren. Maar dat geldt niet alleen voor Lex, ook voor anderen.'
Koeman passeerde Kostas Lamprou als tweede keeper. Ronald Graafland zat op de bank. 'Omdat Kostas te laat was voor de reis naar Praag. Tegen Kiev was dat ook zo, dat getuigt niet van professionaliteit.'