nieuws

Klant betaalt paar jaar 1500 euro teveel aan Stedin

ROTTERDAM - Een klant van Stedin heeft een aantal jaren lang 1500 euro meer aan netbeheerder Stedin betaald, dan nodig was. De Rotterdammer betaalde het extra geld, omdat hij zonder het te weten, een zwaardere aansluiting had.
Henk de Swaan Arons dacht in eerste instantie dat het ‘logisch’ was dat hij vanaf 2009 zijn energienota zag groeien. Hij meende dat de stijging van de maandelijkse termijnen te maken had met de toegenomen energiekosten.
Pas in 2011 ontdekte de Kralinger dat er een andere oorzaak was. De Swaan Arons had niet een ‘normale’ aansluiting van 3x25 ampères, maar 3x63 ampères. ‘’Maar ik wist helemaal niet dat ik een zwaardere aansluiting had.’’

Belasting

De meeste woningen hebben een aansluiting met 3x25 ampères. Mensen of bedrijven die door apparaten een zwaardere belasting van het elektriciteitsnet verwachten, kiezen vaak voor een aansluiting van 3x63 ampères.
Tot 2009 betaalden klanten met verschillende aansluitingen hetzelfde tarief voor transport. Maar na de verandering van de energiewet, berekenden de netbeheerders andere bedragen. Het verschil is ruim vijftienhonderd euro.
De Swaan Arons klopte dit voorjaar tevergeefs aan bij Stedin. Hij wil vooral aandacht voor zijn kwestie, omdat mogelijk meer mensen het zelfde probleem hebben. Stedin heeft na de opnamen van RTV Rijnmond contact opgenomen met De Swaan Arons. De netbeheerder zegt alles in het werk te stellen om de kwestie op te lossen.

Reageer

Heeft u ook een zwaardere aansluiting dan u wilt en komt u er niet uit met Stedin? Stuur een mail naar nieuws@rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl