nieuws

'Meneer Krol moet goed zijn best doen'

ROTTERDAM - Regionaal doet de 50PLUS partij van Henk Krol het beter dan het landelijk gemiddelde. Deze ouderenpartij komt met twee zetels als enige nieuwe fractie in de Tweede Kamer. Als we kijken naar het stemgedrag in de regio Rijnmond, dan valt op dat het percentage 50PLUS-stemmers hier hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.
Over de hele regio genomen heeft gemiddeld 1,87% op 50PLUS gestemd en dat is goed voor drie zetels. Spijkenisse en de Waterweg-gemeenten zoals Vlaardingen en Schiedam zijn uitschieters. Daar was het stemgedrag zelfs goed voor vier à vijf zetels in het parlement.
Cees Heijnsbroek van 72 jaar uit Schiedam heeft overwogen om op 50PLUS te stemmen maar niet gedaan. "Daar heb ik nu spijt van omdat het een goede zaak is dat ouderen voor hun rechten opkomen" Hij is voorstander van een partij als 50PLUS omdat de zorg voor ouderen onder druk staat. "De gezondheidszorg is voor veel mensen een probleem aan het worden. Laten de ouderen op de barricaden gaan staan en zorgen dat dat deel niet van hen afgenomen wordt. Want het wordt in mindering gebracht en dat is een kwalijke zaak."
Mevrouw Witsen van 85 jaar uit Schiedam heeft 50PLUS gestemd om te kijken of Henk Krol nu eens echt opkomt voor de ouderen. "Ze moeten de ouderen eens wat meer ontzien. Ik hoef niet alles voor niks, ik wil ook wel bijbetalen. Maar er wordt nu radicaal gezegd: het wordt niet meer vergoed, u moet het nu allemaal zelf gaan betalen. Dat gaat op een bepaald moment niet meer." Ze zegt ook: "Er is al eens eerder een ouderenpartij geweest en die heeft het niet gered. Dus meneer Krol moet goed zijn best doen en ik hoop dat hij het hoort."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl