Excelsior stelt zwaar teleur bij FC Den Bosch

ROTTERDAM - Excelsior heeft een teleurstellende nederlaag geleden bij FC Den Bosch, dat nog puntloos was na vier wedstrijden. De ploeg van trainer Leon Vlemmings verloor met liefst 3-0 in Brabant. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.
De Bosschenaren kreeg in de eerste helft de eerste kansjes, maar daarna nam Excelsior het heft in handen. Elvis Manu zag zijn eerste poging gered worden, waarna ook Roland Alberg en Rick Kruys niet gelukkig waren in de afwerking. Na die mogelijkheden, die elkaar snel opvolgden, gebeurde er weinig meer. Alleen Jelle de Bock kreeg nog een kopkans, maar zijn inzet ging naast het doel van keeper Jordy Deckers.
De thuisploeg kwam furieus uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap kwam de hekkensluiter van de eerste divisie op voorsprong. Benjamin van den Broek zorgde voor de openingstreffer: 1-0. Direct na dat doelpunt kreeg FC Den Bosch weer een grote kans, maar Jeffrey Vlug raakte de lat. De tweede treffer kon niet uitblijven. Randy Wolters verdubbelde de score met een van richting veranderd schot: 2-0. De gasten konden het tij niet meer keren en verdediger Tim Hofstede besliste het duel (3-0).
Excelsior mocht blij zijn dat het daar bij bleef tegen de Bosschenaren, die eerder dit seizoen op eigen veld wel verloren van Sparta en FC Dordrecht. De Kralingers wachten nog op de eerste uitzege dit seizoen.