nieuws

Kiezer offert stem op voor De Kuip

ROTTERDAM - Dat de liefde voor de huidige Kuip ver gaat blijkt uit een foto op internet. Op de site van FeijenoordCasuals staat een foto van een stembiljet waarop met het rode potlood geschreven staat: 'Tegen Nieuwe Kuip'.
Van wie de boodschap afkomstig is, is niet duidelijk. De stem is wel ongeldig, omdat op een stemformulier niet geschreven mag worden.
Het opvallende stembiljet is één van de 1303 foutieve stemmen die in Rotterdam zijn uitgebracht. Dat is 0,47 procent van de stemmen. Dit percentage is vergelijkbaar met de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2010. In andere grote steden in Nederland is eenzelfde beeld te zien.
Stembiljetten worden ongeldig verklaard als niet duidelijk is op wie precies is gestemd. Ronald van As, voorzitter van de stembureaus in Rotterdam: "Vaak zijn meerdere hokjes aangekruisd of wordt er een pijl gezet bij een kandidaat". Ook worden weleens partijen of kandidaten omcirkeld.
Het aantal blancostemmen is in Rotterdam met 745 twee keer zo hoog als twee jaar geleden. De opkomst is met 62,4 procent de laagste van Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl