nieuws

Politici horen meer tijdens Raad op Straat

ROTTERDAM - Gemeenteraadsleden uit Dordrecht waren zaterdag - tijdens de Internationale Dag van de Democratie - in het wild te vinden op straat. Dordtenaren konden rechtstreeks hun problemen voorleggen aan politici van de verschillende partijen. En daar werd goed gebruik van gemaakt.
Het was de eerste keer dat de Dordtse politici op straat te vinden waren terwijl er geen verkiezingen in aantocht zijn. Burgemeester Arno Brok had er in zijn vorige woonplaats Sneek goede ervaringen mee: “In het begin werd er een beetje sceptisch tegenaan gekeken, maar nu wordt het er jaarlijks gedaan en staan mensen vaak al te wachten.”
Huiskamers nagemaakt
De Dordtenaren werden naar binnen gelokt door de stadsomroeper en konden terecht in negen tenten op de Statenplaats in de binnenstad. Hier waren met spullen van de Kringloopwinkel huiskamers nagemaakt. Verschillende mensen namen er plaats om eens met de politici van gedachten te wisselen. De een wilde van Beter voor Dordt weten hoe het zit met het wietbeleid en een ander vroeg weer bij de ChristenUnie hoe het christelijk aspect in de politiek naar voren komt.
Overlast
Ook een vertegenwoordiger van de Verenigde Seniorenpartij vond de dag zeer nuttig: “Wij kregen bijvoorbeeld te horen dat er veel overlast is van het islamitisch centrum aan de Oranjelaan, terwijl we tot nu toe alleen te horen hebben gekregen dat het daar hartstikke goed gaat. Ook uit andere buurten in Dordt kregen we opmerkingen over overlast die we nog niet eerder gehoord hadden.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl