nieuws

Lichaam Johan de Waal blijkt verzwaard

ROTTERDAM - Het lichaam van Johan de Waal, de man uit Hardinxveld-Giessendam, dat begin september in het Kanaal van Steenenhoek is gevonden, blijkt te zijn verzwaard. Dat zei de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht. Om het lichaam van De Waal zaten een zware ketting en een metalen blok.
De metalen zijn dermate zwaar, dat de politie ervan uit gaat dat het lichaam ook daadwerkelijk is gedumpt op de plek waar vissers het hebben gevonden. De politie gaat er van uit dat meerdere mensen betrokken zijn bij de dood van Johan de Waal. Het lichaamsgewicht en de metalen bij elkaar wegen erg zwaar. Om dat te verslepen is het waarschijnlijker dat er meer mensen bij betrokken zijn geweest.
De Waal werd sinds 9 januari vermist. Hij at die avond bij een kennis in de buurt en verdween toen hij te voet naar huis terugkeerde. Na zijn vermissing heeft de politie ook het Kanaal van Steenhoek doorzocht. Toen is niets gevonden.

Motief

Door onderzoek is de politie erachter gekomen dat De Waal niet erg populair in de buurt was. Sommige mensen waren zelfs bang voor hem. "Of dat daarmee ook een motief is om iemand om het leven te brengen is niet te zeggen. Dat wordt nog onderzocht", zegt de politie.
Foto metaal: Opsporing Verzocht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl