nieuws

Grote zoekactie naar vermiste surfer

knrm
knrm
ROTTERDAM - De kustwacht en de politie hebben woensdagavond met helikopters, boten en auto’s naar een vermiste surfer gezocht bij de Tweede Maasvlakte. Na een massale zoektocht van bijna twee uur dook de man weer op, in goede gezondheid.
De man was samen met een vriend bij de Tweede Maasvlakte gaan surfen. Ze raakten elkaar kwijt, waarop het surfmaatje alarm sloeg. Daarop begon een uitgebreide zoekactie: vanuit Stellendam en Ouddorp vertrokken direct reddingsboten. De reddingsboot van Hoek van Holland en een patrouillevaartuig uit Rotterdam voegden zich daar later bij.

Helikopters

Ook vanuit de lucht is naar de vermiste man gezocht: een reddingshelikopter en een politiehelikopter speurden de kust af. Uiteindelijk werd de man op het strand gevonden door medewerkers van de Kustwacht die per auto naar hem op zoek waren. Het bleek dat hij was verrast door de stroming, vertelde een woordvoerder van de Kustwacht. De man is voor de zekerheid onderzocht door ambulancepersoneel, maar leek niets te mankeren.
Volgens de Kustwacht zijn er geen regels die verbieden om ’s avonds in het donker te gaan surfen. Wel waarschuwt de woordvoerder dat door de aanleg van de Tweede Maasvlakte nieuwe stroomgaten zijn ontstaan en surfers dus verrast kunnen worden.
Foto: archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl