nieuws

Muzikanten verleiden publiek met lift in limo

ROTTERDAM - Een limousine komt langzaam tot stilstand, het achterste raam gaat open en de keurig geklede inzittende biedt spontaan een lift aan. Gezonde argwaan is dan begrijpelijk, maar liefhebbers van klassieke muziek kunnen donderdagochtend met een gerust hart instappen als ze zo'n aanbod krijgen.
Jonge solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest rijden deze ochtend in zes limousines kriskras door de stad om mensen een muzikale rit aan te bieden. Ze stoppen bij bushaltes of op straat om toevallige voorbijgangers op te pikken en naar hun plaats van bestemming te brengen. Tijdens de rit spelen de muzikanten een klassiek stuk.

Russisch Temperament

Met de actie promoten de musici het Russisch Temperament Festival. Het Rotterdams Philharmonisch speelt de komende maanden onder die noemer werken van Russische componisten in De Doelen.
Tussen eind september en begin december speelt het orkest stukken van drie 'grootmeesters van het Russische temperament': Rachmaninov, Sjostakovitsj en Tsjaikovski.
Ook de voormalige chef-dirigent van het Rotterdamse orkest, Valery Gergiev, keert voor drie avonden terug in De Doelen. Hij dirigeert op 6, 7 en 8 december het Tweede vioolorkest en de Vierde symfonie van Sjostakovitsj.
Bekijk hieronder de fotoreportage van Sylvio Pinas

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl