nieuws

Groenten uit de stad in Chris Natuurlijk van 22 september

uitjeeigenstad
uitjeeigenstad
ROTTERDAM - Bij het Rotterdamse Oogstfestival en bij Uit je eigen stad haal je groenten van dichtbij. Zonsopgang met de landschapsdichter en Tahmina Akefi beschrijft haar jeugd in een roman.
Alternatief voor de supermarkt. Groenten van dichtbij. Je haalt ze bij Uit je eigen stad aan de Rotterdamse Marconistraat. Je doet er je boodschappen of je eet wat in het restaurant. Zaterdagavond 22 september is het openingsfeest. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding langs de velden, het kippenhok en de kassen. Rianne Andeweg van het Rotterdamse Oogstfestival kijkt mee op de Rotterdamse stadsboerderij en vertelt en passant over het festival dat zaterdag de hele dag wordt gehouden op het Heemraadsplein in Rotterdam.
De producten die je koopt op het Rotterdamse oogstfestival komen van buren en boeren uit de buurt. Bezoekers kunnen op het Heemraadsplein meehelpen aan de bouw van een varkenskot voor de twee bonte bentheimers die dit najaar op Katendrecht komen wonen. De varkens scharrelen nu nog rond in Drenthe, maar over een poosje zullen de dieren naar de Kaap verhuizen om daar een jaar lang door buurtbewoners te worden verzorgd.
Chris Natuurlijk is vroeg uit de veren gegaan om een zonsopgang mee te maken met de landschapsdichter van de Hoeksche Waard. In de akkers van boer Leen de Geus draagt Wim Bauer zijn gedicht van de maand september voor. Ondertussen komt de zon op.
Geen van ons keek om is een roman gebaseerd op de jeugd van Tahmina Akefi. De schrijfster is geboren in Kaboel en heeft daar gewoond tot haar twaalfde. Het boek vertelt het verhaal van twee hartsvriendinnen die samen plannen maken voor de toekomst. Dan rukken de moedjahedien op naar Kaboel. Het eerste bombardement verandert alles.
Tahmina Akefi woont tegenwoordig in Sliedrecht en vertelt in Chris Natuurlijk over haar boek.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl