nieuws

Colosseumfestival moet bewoners Hillesluis binden

ROTTERDAM - In het West-Varkenoordsepark is vrijdagavond het tweedaagse Colosseumfestival van start gegaan. Tijdens dit jaarlijkse buurtfeest is er veel muziek, eten en kunst. Voor het festival is een colosseum van steigermateriaal en cansvas doeken opgebouwd in het park.
Het Colosseumfestival stamt eigenlijk al uit de jaren tachtig, maar is pas in de laatste jaren uitgegroeid tot een groot festival. Het is vooral bedoeld om de bewoners in Hillesluis aan elkaar te binden. Vorig jaar werd dat vooral gedaan door gezamenlijk van bamboe een colosseum na te bouwen. Dit jaar gebeurt dat door het leven in de wijk te laten zien op metershoge canvas doeken die aan de steigers zijn opgehangen. Aan de andere kant zijn ook mensen van buiten de wijk welkom.
Het Colosseumfestival begon vrijdagavond om 19.00 uur met een jamsessie, waarvoor muzikanten uit heel Rotterdam waren uitgenodigd. Ook zaterdag is er vanaf 13.00 uur veel muziek, met Hollandse smartlappen, maar ook Marokkaanse, Kaapverdische en Caribische bands. Daarnaast is er een kunstveiling, waarbij de canvas doeken op het colosseum worden geveild. De opbrengst wordt gebruikt om volgend jaar weer een Colosseumfestival te kunnen houden.
Bekijk hieronder de fotoreportage van Sylvio Pinas

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl