nieuws

Odfjell schrapt veel banen

ROTTERDAM - Bij Odfjell in de Botlek verdwijnt een aanzienlijk deel van de banen. Hoeveel precies, wil de directie vooralsnog niet bekendmaken, ook niet naar de bonden. Dat laat het bedrijf vrijdag weten.

Nadat eerder een gesprek tussen de Nederlandse directie en de bonden werd afgeblazen, gaat nu de Noorse directie van het moederbedrijf met de bonden in overleg over een sociaal plan.
Het gesprek tussen de Nederlandse directie en de bonden werd afgeblazen, omdat ze het niet eens konden worden over de voorwaarden waaronder het gesprek zou plaats hebben. De vakbonden waren woedend, omdat zij pas aan de onderhandelingstafel mochten komen zitten als de bonden een geheimhoudingsverklaring tekenden. Daarnaast zouden de zogeheten kaderleden die bij Odfjell werken niet mogen deelnemen aan het gesprek.
Odfjell ligt al een tijdje stil vanwege een lekkage van gevaarlijke stoffen en brandgevaar. Vorige week vertrok Shell, de grootste klant. Volgens Odfjell is de 'ingrijpende organisatieverandering' noodzakelijk omdat het bedrijf steeds minder winst maakt. ''Om de toekomst van Odfjell veilig te stellen is het in de ogen van de directie nodig om met minder mensen een hoogwaardige organisatie neer te zetten'', aldus de directie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl