Excelsior thuis niet langs FC Eindhoven

ROTTERDAM - Excelsior is op eigen veld blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen het laaggeklasseerde FC Eindhoven. In een matige wedstrijd maakte Matthew Steenvoorden het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Leon Vlemmings. Roland Alberg miste een strafschop.
De Kralingers werden in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. De Brabanders waren het dichtst bij een treffer in de beginfase, maar Furkan Alakmak raakte de lat. Aan de andere kant was alleen Elvis Manu gevaarlijk, maar hij trof geen doel.
Tien minuten voor rust kreeg Excelsior een strafschop, toen Manu werd neergehaald door Jonathan Vervoort. Alberg (foto) faalde echter vanaf elf meter. De veroorzaker van de penalty kreeg in de slotminuut van de eerste helft nog een goede kans, maar keeper Jordy Deckers lag tot tweemaal toe in de weg.
Ook in de tweede helft gebeurde er lang weinig. De openingstreffer van Steenvoorden kwam dan ook uit de lucht vallen. Hij rondde een mooie aanval af: 1-0. Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van voormalig Excelsior-trainer John Lammers een penalty. Sjors Paridaans schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen: 1-1.
Manu kreeg daarna een enorme kans om die treffer ongedaan te maken, maar van dichtbij schoot de aanvaller over. In de slotminuut schoot Nick Soolsma nog in het zijnet.
Excelsior staat tiende in de eerste divisie met zeven punten uit zes duels.