Vlaar incasseert forse nederlaag

© VI-Images.nl
ROTTERDAM - Ron Vlaar heeft zaterdag een forse nederlaag geleden met Aston Villa. De oud-aanvoerder van Feyenoord, die sinds vorige week ook de aanvoerdersband draagt namens zijn Engelse werkgever, ging met 4-1 onderuit bij Southampton.
De bezoekers kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong via Darren Bent. Na rust had Rickie Lambert met twee doelpunten een groot aandeel in de uiteindelijke zege voor de thuisploeg. Nathaniel Clyne en Jason Puncheon namen de overige doelpunten voor hun rekening.
Bij Aston Villa waren ook voormalig Excelsior-speler Brett Holman en ex-Feyenoorder Karim El Ahmadi van de partij. Het duo speelde net als Vlaar de gehele wedstrijd. Na vijf gespeelde duels vindt de ploeg uit Birmingham zichzelf terug op de veertiende plaats in de Premier League met een teleurstellend aantal van vier punten.
Jonathan De Guzman werd met Swansea City met 3-0 verslagen door Everton. De Guzman, die in totaal tien jaar bij Feyenoord speelde, was in de slotfase nog dichtbij een doelpunt. Dwight Tiendalli kwam niet in actie. Hij stond tussen 2006 en 2009 onder contract in De Kuip. In die periode kwam hij tevens een half seizoen op huurbasis uit voor Sparta.