nieuws

Bestuurlijke crisis dreigt in Ridderkerk

voortv34
voortv34
ROTTERDAM - In Ridderkerk dreigt een bestuurlijke crisis na het uiteenvallen van de fractie van Leefbaar Ridderkerk. Vier van de tien raadsleden verschillen te vaak van mening met de overige leden. Zij gaan daarom zelf verder. Een discussie over de ontsluiting van de polder Nieuw Reijerwaard was het breekpunt.

Door het uiteenvallen van Leefbaar Ridderkerk heeft het college van Ridderkerk niet langer de steun van de meerderheid van de raad. Het is nog onbekend of de collegepartijen op zoek gaan naar extra draagvlak binnen de gemeenteraad.

Groep Koppes

De vier raadsleden (Henri Koppes, Elly Mans, Petra van Nes en Arie van Nes) gaan verder onder de naam Groep Koppes. Woordvoerder Henri Koppes sluit niet uit dat zijn kwartet op onderdelen het huidige college blijft steunen. De vier zijn in elk geval geen voorstander van de nieuwe ontsluiting van het industrieterrein Nieuw Reijerwaard. Daarover spreekt vanavond een commissie van de gemeente Ridderkerk, donderdag buigt de raad zich over het onderwerp.
Nieuw Reijerwaard
Leefbaar Ridderkerk won de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 met overmacht. Eén van de speerpunten was toen het voorkomen van de omvorming van de polder Nieuw Reijerwaard tot industrieterrein. Eenmaal in het college zette de provincie Zuid-Holland Ridderkerk voor het blok. Als de gemeente niet meewerkte, zou de polder aan de gemeente Barendrecht worden toegevoegd.
Die situatie leidde al tot het vertrek van wethouder Ad Los, die ook leider was van Leefbaar Ridderkerk. De inwoner van Rijsoord stapte ook uit de politiek. Inmiddels werkt Los aan een come-back voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl