nieuws

'Kamperen in eigen huis'

ROTTERDAM - Een korte verbouwing waardoor niemand zijn huis hoeft te verlaten. Dat beloofde woningcorporatie Woonplus bewoners van het Henriëtte Bosmanplein in Schiedam. In de praktijk blijkt het allemaal langer te duren en intensiever te zijn.

Sommige huurders zitten al bijna een week zonder keuken en sanitair. Aanleiding voor de renovatiewerkzaamheden was het weghalen van asbest uit de woningen. Daarna zouden binnen enkele dagen nieuw sanitair en een nieuwe keuken geplaatst worden.

Badkamer en kantoor in 1

Voor alle bewoners is één woning met keuken en badkamer aan de overkant van de straat beschikbaar. Deze dient echter ook als kantine en kantoor van de bouwvakkers. De bewoners voelen zich genoodzaakt thuis gebruik te maken van emmers en tuinslangen.
"Het is een soort kamperen in je eigen huis", zegt een bewoner. "Ik denk dat je op de kampeerplaats alleen meer plezier hebt."

'Passende oplossing'

Woonplus laat weten de ontstane situatie te betreuren. De woningcorporatie wil samen met de bewoners opzoek gaan naar een passende oplossing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl