nieuws

Locatie XerxesDZB-Feyenoord nog altijd niet bekend

Feyenoord
Feyenoord
ROTTERDAM - Het is nog steeds niet duidelijk waar de bekerderby XerxesDZB-Feyenoord op 1 november gespeeld zal worden. De amateurclub heeft een duidelijke voorkeur voor het stadion van Sparta. De politie heeft liever dat de ontmoeting op Woudestein wordt afgewerkt. Komende woensdag zal er een definitief besluit worden genomen.
In verband met ongeregeldheden in het recente verleden voelt de politie er weinig voor om 10.000 Feyenoord-fans naar Spangen te laten komen. Een duel op Woudestein is wat hen betreft beter controleerbaar, omdat het dan maar om 3.500 toeschouwers gaat.
XerxesDZB kan aan een ontmoeting op Het Kasteel, mits uitverkocht, natuurlijk veel meer verdienen dan aan een wedstrijd op Woudestein. De zaterdaghoofdklasser wil snel duidelijkheid om met de kaartverkoop aan de slag te kunnen.
Dat de politie haar bedenkingen heeft is niet heel vreemd. In april 2011 liep de bekerfinale voor beloftenelftallen tussen Jong Feyenoord en Jong Vitesse uit de hand op de tribunes van het Kasteel. Ook de strijd om de Zilveren Bal tussen Sparta en Feyenoord verliep in januari 2011 niet geheel vlekkeloos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl