nieuws

Celstraf voor verkeersruzie Kralingen

vechtpartij
vechtpartij
ROTTERDAM - De rechter heeft een 37-jarige Rotterdammer zes weken cel gegeven, voor mishandeling tijdens een verkeersruzie. De man had in juli van dit jaar twee vrouwen in het gezicht geslagen.

Dat gebeurde bij de Jacques Dutilhweg in Kralingen, vlakbij een winkelcentrum. De vechtpartij is vastgelegd door een
.
Te zien is hoe een auto wordt ingehaald en 'gesneden' door een andere wagen. Er ontstaat een woordenwisseling en twee vrouwen worden belaagd door de bestuurders van de tweede auto.

Gebroken neus

De slachtoffers zijn twee zussen. Eén slachtoffer had een gebroken neus en een scheurtje in haar oogkas. De mannen van de andere auto zijn broers. Justitie ziet één van hen, Ismail T., als de hoofdverdachte. De broer heeft niet vastgezeten en het is nog onduidelijk of hij ook wordt vervolgd.
Ismail T. is vaker veroordeeld voor mishandeling en volgde al op eigen initiatief een anti-agressie-therapie. Hij zegt grote spijt te hebben van zijn daad. "Als ik het kon, zou ik het terugdraaien. Ik schaam mij zeer. Ik weet dat de beelden van de vechtpartij op internet staan, maar ik heb er niet naar gekeken."
Volgens de verdachte ging hij door het lint, vanwege opgekropte frustraties. "Ik heb lange tijd onschuldig vastgezeten. Daar heb ik het heel moeilijk mee."

Hogere eis

Justitie eiste een celstraf gelijk aan voorarrest: zes weken. Daarnaast een voorwaardelijke straf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur. De rechter nam alleen de zes weken cel over en een voorwaardelijk straf van één maand. "Dan komt u er wel heel goed mee weg", aldus de rechter.
De Rotterdammer moet zijn therapie vervolgen, maar dan op verplichte basis. Zowel hij als justitie heeft al gezegd niet in hoger beroep te gaan. De twee slachtoffers kregen een schadevergoeding van 1274 euro en 300 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl