nieuws

Carlo, Carmen en Carly hebben een blindengeleide nodig

Slechtziende kitten
Slechtziende kitten
ROTTERDAM - Het zijn drie schatjes van kittens. Maar ze hebben een klein beetje orde en begeleiding nodig, want ze zijn door omstandigheden bijna blind. Wie geeft een of meerdere van deze schatjes een mooie nieuwe start. 
Half augustus kwamen midden in de zomerdrukte 4 kittens binnen. Uitgedroogd, niesend en ontstoken ogen. De diagnose niesziekte. Er werd direct actie ondernomen, de kittens wilde niet eten en werden met een pipetje gevoerd, en een antibiotica kuur om de kleintjes te redden. Gelukkig hebben ze het allemaal gehaald, en een van de 4 is al herplaatst. Wat ze er aan over hebben gehouden is dat ze allemaal nagenoeg blind of slechtziend zijn. Carlo de zwart-witte kitten heeft zicht met een oog. Carmen het blauw-witte poesje ziet alleen het verschil tussen licht en donker. En de laatste Carly het crème katertje heeft ook matig zicht.
De uitbraak van niesziekte is meestal in de zomer of waar veel katten bij elkaar zijn zoals in een asiel, je kunt het vergelijken als een griepepidemie bij mensen. Niesziekte is een virus, katten die het grootste risico lopen, zijn ongevaccineerde katten, kittens, oudere katten en katten met slechte afweer om wat voor reden dan ook. Kittens zijn nog niet geënt dus lopen een verhoogd risico.
Het is onze bedoeling Carlo, Carmen en Carly te herplaatsen, samen of waar al een andere kat aanwezig is. Het zijn katjes die nooit zonder toezicht naar buiten kunnen. Bent u niet bang voor een uitdaging dan is het een mooi vooruitzicht deze kittens een thuis te geven.
Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur het adres is Abraham van Stolkweg 33, 3041 JA Rotterdam, tel: 088-34 37 112 of neem een kijkje op onze website www.asielenrijnmond.dierenbescherming.nl, graag tot ziens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl