Sparta pakt een punt bij De Graafschap

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij De Graafschap met 1-1 gelijkgespeeld. Voor de ploeg van trainer Michel Vonk scoorde Ilias Bel Hassani in de tweede helft het enige doelpunt. Doelman Nico Pellatz stopte op de Vijverberg in de slotfase een strafschop van Anco Jansen.
De bezoekers kwamen in Doetinchem snel op achterstand, nadat Sandro Calabro eerst nog doelman Joost Terol op zijn pad vond. De thuisploeg sloeg toe bij de eerste de beste uitval. Tim Vincken (ex-Feyenoord en Excelsior) maakte na nog geen tien minuten 1-0.
Kort daarna mikte Donovan Deekman van dichtbij over. Vervolgens kreeg De Graafschap kansen om de score te verdubbelen. Santy Hulst (ex-FC Dordrecht) vond keeper Pellatz op zijn weg en Adil Auassar, die ook een verleden heeft bij FC Dordrecht én Feyenoord, trof de paal.
De Rotterdammers leken wakker geschud en kregen mogelijkheden om de achterstand ongedaan te maken. Calabro had zijn vizier wederom niet op scherp staan en ook Steef Nieuwendaal en Quenten Martinus wisten het doel niet te vinden.
Na rust kreeg Calabro een nieuwe mogelijkheid, maar raakte hij de paal. De 1-1 kwam alsnog toen Bel Hassani na een zelf opgezette aanval doelman Terol kansloos liet. Na dat doelpunt was het meeste balbezit voor de Rotterdammers, zonder dat de formatie van Vonk echt gevaarlijk werd.
Tot een kwartier voor tijd, toen Calabro in kansrijke positie opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Terol. Sparta ging nadrukkelijk op zoek naar de zege in Doetinchem, maar De Graafschap kreeg de beste kans toen Pellatz een overtreding maakte op Soufian El Hassnaoui. De sluitpost maakte zijn fout zelf goed door de strafschop van Jansen te stoppen. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord.
Sparta heeft vijftien punten uit acht wedstrijden en staat vijfde.