Barendrecht lijstaanvoerder af na gelijkspel

voetbal
voetbal
ROTTERDAM - Barendrecht gaat niet meer aan kop in de topklasse. Op het eigen sportpark De Bongerd eindigde het duel tegen IJsselmeervogels in 1-1, waardoor HHC Hardenberg zich de nieuwe koploper mag noemen.
Die ploeg won namelijk de topper tegen Katwijk met 0-2. Barendrecht leek ook op een overwinning af te stevenen toen Christian Opschoor zijn ploeg in de achttiende minuut op voorsprong zette. Nog voor rust kwam IJsselmeervogels langszij. Een blunder van keeper Mark Zegers zorgde voor de 1-1.
Barendrecht staat op de tweede plek na negen gespeelde wedstrijden. De ploeg van trainer Jack van den Berg heeft achttien punten. Dat is er één minder dan HHC Hardenberg. Capelle, de andere regioploeg, kwam niet in actie. De wedstrijd tegen Excelsior '31 werd afgelast, waardoor Capelle blijft steken op de zevende plaats.
Katwijk staat op de derde plaats, ondanks de nederlaag tegen HHC. Kozakken Boys deed goede zaken met een 4-2 zege op Rijnsburgse Boys. GVVV speelde niet, net als DETO. Scheveningen was goed op dreef tegen Jodan Boys. In de kustplaats werd het 4-1. Genemuiden en Noordwijk hadden het vizier niet op scherp met een 0-0 uitslag tot gevolg.